Читај ми!

Повољне временске прилике за возаче

Возаче очекују повољне временске прилике, суви коловози и више сунчаних интервала него што смо навикли за ово доба године, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Саобраћај је тренутно умереног интензитета и на главним путним правцима Србије одвија се без застоја.

Ипак, АМСС саветује возаче да у јутарњим и вечерњим сатима због појаве магле и смањене видљивости повећају опрезност током вожње, а такође апелују на њих да посебно обрате пажњу на деонице на којима је због радова измењен режим обављања саобраћаја.

Због обележавања "Дана примирја" у Првом светском рату, "Паркинг сервис" данас неће обављати контролу и наплату паркирања у зонираним деловима Београда, а све јавне гараже, посебна паркиралишта, као и служба за пренос возила радиће по уобичајеном систему наплате.

Према последњим подацима Управе граничне полиције Републике Србије, задржавање путничких возила на граничним прелазима нису дужа од 20 минута.

Од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица.

Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од 4 мм.

Уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни. Ван наведеног периода, возила могу бити опремљена зимском опремом.

У поменутом периоду, ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику.

Ланци се монтирају на погонске точкове на деоницама пута које су означене знаком обавезе употребе ланаца када је снег на коловозу.

У насељу, возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције.

Према информацијама Јавног предузећа "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

У суботу, 14. новембра, доћи ће до кратких обустава саобраћаја на државном путу I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), у зони петље Прешево, у смеру Бујановац-Прешево, због извођења радова на постављању конструкције портала.

Предвиђено је да радови на десној страни ауто-пута почну у 11 часова, док на левој страни почињу у 15 часова, а обуставе саобраћаја трајаће од 15 до 20 минута.

И данас до 17.00 часова, на делу државног пута I А реда број 1, деоница Јагодина-Баточина, изводиће се радови на санацији коловоза (претицајна саобраћајна трака), у смеру ка Београду.

До недеље 15. новембра од 07.00 до 15.00 часова на снази је измена режима саобраћаја на државном путу И А реда број 1 (ауто-пут Е-75), од петље Водањ до петље Добановци, у оба смера ауто-пута (Београд-Шид и Шид Београд).

Такође до недеље, 15. новембра изводе се радови на редовном одржавању на државном путу I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), обилазница око Београда, деоница од Сурчинске петље до Новог Батајничког моста, у оба смера укључујући и Добановачку петљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара