Читај ми!

Најоптерећенији ауто-путеви ка Македонији и Црној Гори

Због сезоне годишњих одмора, најоптерећенији су аутопутеви и путеви који воде ка Македонији и Црној Гори. Возачима се саветује да, због врућине, за дужа путовања користе ране јутарње или касније поподневне сате и да праве чешће паузе.

Ауто-мото савез Србије саопштио је јутрос да на наплатним станицама тренутно нема задржавања, а према подацима Управе граничне полиције, задржавања путничких возила на граничним прелазима крећу се у интервалима до 30 минута.

Успостављен је саобраћај на делу магистралног пута између Мојковца и Бијелог Поља у месту "Слијепач мост", где се тренутно обавља само једном траком, па се возила наизменично пропуштају.

На возаче се апелује да на том делу пута возе опрезно и да строго поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

С обзиром да се Србија налази на путу између истока и запада, појачаном саобраћају доприноси велики број страних држављана који пролазе кроз земљу.

У радним данима интензитет саобраћаја опада, док се у дане викенда, због смене туриста он појачава.

На возаче се апелује да припреме тачан износ путарине, како би се на наплатним станицама колоне смањиле.

Возачима се саветује и да, уколико путују у најтоплијем делу дана, користе освежавајуће напитке, а повећани опрез у вожњи потребан је на деоницама, где је због радова измењен режим обављања саобраћаја.

У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије АМСС је почео са спровођењем акције посвећене ратним и мирнодопским војним инвалидима и цивилним инвалидима рата.

У наредних годину дана, колико ће трајати акција, 17.000 војних и цивилних инвалида рата у земљи, имаће право на бесплатан технички преглед у оквиру мреже АМСС, уз полису АМС Осигурања од аутоодговорности.

Они ће имати право и на 50 одсто попуста на куповину Супер чланског пакета АМС С којим остварују бесплатне услуге и велике уштеде на путевима Србије и континенталне Европе, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво