Читај ми!

Пленковић предао потписе Милановићу и добио мандат за састав владе

Председник Хрватске Зоран Милановић дао је мандат за састављање нове владе председнику Хрватске демократске заједнице и досадашњем премијеру Андреју Пленковићу.

Пре него што му је Милановић поверио мандат за састављање Владе, Андреј Пленковић је предао потписе 78 изабраних посланика, чиме је доказао да има поверење већине посланика, преноси ХРТ.

Потписе је дао 61 посланик ХДЗ, затим 12 посланика Домовинског покрета, Весна Вучемиловић и четири посланика националних мањина.

"Након предаје 78 потписа изабраних посланика у 11. сазив Хрватског сабора, поверен ми је мандат за састављање хрватске Владе. И у трећем мандату настављамо да радимо за добробит Хрватске", написао је Пленковић на друштвеној мрежи Икс.

Пленковић је касније данас рекао да се руковао са Милановићем и најавио да ће у следећим данима имати консултације за састављање нове владе, а да ће наредне недеље обавити "све што је потребно".

Кад је реч о новој Влади рекао је да ће бити "квалитетна с компетентним и агилним људима“.
Коментарисао је и сарадњу с Домовинским покретом. Рекао је да очекује договор око кључних програмских начела и људи који ће водити ресоре.

На питање боји ли се сценарија као и с Мостом, рекао је да не јер су сада искуснији, а и да су партнери из ДП-а свесни околности функционисања владе.

Пленковић је открио и да у Влади сигурно остају Дамир Хабијан, Марија Вучковић, Нина Обуљен Коржинек.

Милановић је у четвртак за 16. мај заказао прву седницу Сабора у новом сазиву.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара