Читај ми!

Одређенo задржавање оцу убијене девојчице из Скопља, расписана међународна потерница за првоосумњиченим

Кривични суд Северне Македоније одредио је задржавање до 48 сати оцу убијене 14-годишње девојчице из Скопља, како не би побегао или ометао истрагу, док је Министарство унутрашњих послова расписало међународну потерницу за Љ. П., првоосумњиченим за убиство девојчице и мушкарца из Велеса.

Отац убијене девојчице А. Г. приведен је вечерас у Кривични суд, након што је раније данас саслушан у Тужилаштву, где је негирао кривицу.

Истовремено, Министарство унутрашњих послова Северне Македоније саопштило је да је расписана међународна потерница за Љ. П., који је првоосумњичени за убиство 14-годишње девојчице из Скопља и 74-годишњег мушкарца из Велеса.

Он је тренутно у бекству и није доступан македонским властима.

"Љ. П. рођен 12.12.1964. године у Скопљу тражи се међународном потерницом за истрагу кривичних дела отмица и убиство по наредби Основног јавног тужилаштва Скопље", наведено је у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовски рекао је раније данас да је Љ. П. побегао у Београд, па у Бугарску.

Мотив отмице и убиства девојчице из Скопља је наводно новац који је мајка убијене девојчице добила од продаје стана.

Девојчица је отета и одведена у атар села Бразда, где је убијена само два сата након отмице. Према речима надлежних, убијена је на бруталан начин тако што је везана и упуцана из пиштоља, а потом закопана.

Када је реч о убиству 74-годишњег мушкарца из Велеса, Тужилаштво тврди да је он ''колатерална жртва''.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије