Читај ми!

Србија упућује у Грчку 36 ватрогасаца-спасилаца; Гашић: Православље и традиција нас везују

Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће Сектор за ванредне ситуације у Грчку упутити 36 ватрогасаца-спасилаца и 14 ватрогасних возила који ће помоћи у гашењу пожара у тој земљи. Тимови ће кренути у Грчку сутра после подне.

У саопштењу се наводи да је министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Грчке Киријакоса Мицотакиса, наложио да Сектор за ванредне ситуације МУП-а упути Грчкој ватрогасно-спасилачки тим од 36 ватрогасаца-спасилаца и 14 ватрогасних возила који ће помоћи у гашењу пожара.

"Пријатељство грчког и српског народа кроз историју било је неприкосновено. Православље и традиција нас везују", навео је министар Гашић на Инстаграму.

Такође, како се наводи, биће упућена и два припадника медицинског тима са санитетским возилом.

Из МУП-а наводе да ће тимови кренути у Грчку сутра после подне и да ће бити распоређени на локације где је помоћ најпотребнија.

У Грчкој данима бесне шумски пожари. На острву Родос борба са пожарима траје већ седам дана, а ватра је јуче избила и на Крфу одакле је једна породица из Србије евакуисана.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије