Читај ми!

Потврђена оптужница против Весне Медeнице

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу Специјалног државног тужилаштва против бивше председнице Врховног суда Црне Горе Весне Меденице, преноси РТЦГ.

Специјално државно тужилаштво је раније подигло оптужницу против Весне Меденице и организоване криминалне групе, коју је формирао њен син Милош Меденица.

Оптужница је подигнута и против Милоша Меднице и још више од десет особа, који се терете за кријумчарење, давање и примање мита, навођење на противзаконити утицај, неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога.

У оптужници се, како преносе Вијести, Весна Меденица терети да се од 2019. до 2021. године обавезала да ће коришћењем положаја посредовати да се одређени предмети пред Вишим судом и Врховним судом заврше у корист привредних друштава "Fab Live" и "Cijevna Commerce", без обзира на чињенично стање.

У томе јој је, како пише, помагао окривљени Милош Меденица и поједини припадници криминалне организације, те да је за њено посредовање дат мито.

Осим тога, терети се да је посредовала је код судија Врховног суда Црне Горе и судије Основног суда у Херцег Новом да поступе супротно закону донесу одлуку у предмету корист привредног друштва "Царине".

Весна Меденица је ухапшена 17. априла прошле године након објаве транскрипта Европола, пресретнутих телефонских разговора са апликације Скај, њеног сина Милоша и њеног тјелохранитеља, полицајца Дарка Лаловића, у којима су договарали кријумчарење дроге и шверц цигарета, подсећају подгоричке Вијести.

У њима Милош тврди да је његова мајка упозната са њиховим нелегалним пословима и да од ње могу да очекују заштиту. 

среда, 29. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије