Читај ми!

Оптужнице за злочине над српским цивилима у Котор Вароши

Тужилац Посебног одељења за ратне злочине у Сарајеву подигао је оптужницу против две особе из Котор Вароши да су време рата и оружаног сукоба, у својству припадника структура ТО РБиХ, поступали противно одредбама Женевских конвенција о заштиту цивилних особа српске националности за време рата.

Оптужнице су подигнуте против М. С и Н. С. који се терете да су заједно са другим особама, учествовали у нападу 17. септембра 1992. године на цивилно становништво српске националности на подручју места Сердари у Котор Вароши.

Терете се да су дошли до куће у којој су се налазили цивили српске националности из породице Сердар, Тепић и Бенцуз, међу којима старије особе, деца и једна трудница, бацили експлозивну направу у кућу.

Након тога су пуцањем из ватреног оружја, насилно ушли у објекат и пуцањем из ватреног оружја, убили цивилне жртве, укупно седам особа, док су две особе тешко рањене, укључујући и жену у петом месецу трудноће.

Оптужени се терете да су починили кривично дело ратни злочин против цивилног становништва.

Наводе оптужбе тужилаштво ће доказивати позивањем 16 сведока, два стручна вештака и прилагањем више десетина материјалних доказа.

Оптужница је прослеђена Суду БиХ на потврђивање, саопштено је из Тужилаштва.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара