Читај ми!

Изабрана нова влада Републике Српске

Посланици Народне скупштине Републике Српске изабрали су синоћ нову владу, коју ће предводити премијер Радован Вишковић.

За избор владе и премијера Републике Српске гласала су 74 посланика, од којих је 51 био за, а 23 против.

Након избора, премијер Радован Вишковић и министри положили су заклетву.

Гласању у парламенту присуствовао је и председник Републике Српске Милорад Додик.

По политичким партијама, 10 министарстава је припало СНСД-у. Два је добила Социјалистичка партија, а по једно ДЕМОС, Уједињена Српска, Покрет за државу и НПС.

На трећој посебној седници парламента Српске посланици су за министра финансија изабрали Зору Видовић, за министра унутрашњих послова Синишу Карана, а за министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељка Будимира.

На позицију министра саобраћаја и веза изабран је Недељко Чубриловић, министра енергетике и рударства Петар Ђокић, а министра здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

За министра за европске интеграције и међународну сарадњу изабран је Златан Клокић, просвету и културу водиће Жељка Стојичић, а за просторно уређење, грађевинарство и екологију биће задужен Бојан Випотник.

Посланици су позицију министра привреде и предузетништва поверили Војину Митровић, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Сави Минићу, док је министар трговине и туризма Српске Севлид Хуртић.

За министра правде изабран је Милош Букејловић, за министра рада и борачко-инвалидске заштите Драгослав Кабић, управа и локална самоуправа поверени су Сенки Јујић, а за породицу, омладину и спорт министар ће бити Дадо Доган.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара