Читај ми!

Абазовић: Деблокада Уставног суда кључ за формирање владе

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је данас да је за решавање питања формирања нове владе битно да 28. новембра буду изабране судије Уставног суда и нагласио да то зависи од воље ДПС-а.

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је у Београду да ситуација у Црној Гори није толико компликована колико се приказује. Абазовић је уверен да је шанса да се деблокира Уставни суд - 28. новембра, када је заказана седница Скупштине на којој ће се гласати за четири кандидата за судије.

"Било би добро да изаберемо свих четворо кандидата, или бар једног судију, да Уставни суд добије кворум и то је кључ да се одблокирају сви други процеси, укључујући изборне процесе", рекао је Абазовић за Танјуг.

Нагласио је да је "лопта у дворишту ДПС-а", јер од њиховог изјашњавања зависи да ли ће судије бити изабране.

"Ако Мило Ђукановић жели да одблокира европски пут Црне Горе, они ће гласати за судију Устанвог суда. Нова-стара већина од 41 посланика је функционална у смислу гласања за Уставни суд. Јуче су све колеге потврдиле да ће гласати за све кандидате који су на дневном реду", рекао је Абазовић.

Казао је да постоје два решења за формирање владе - договор о новој влади или избори.

"Свакако нас очекују председнички избори. Не бих да лицитирам тиме, ја сам увек задовољан и мислим да Црна Гора, упркос глобалној кризи и покушајима старе политичке елите да је спотакне из себичних, личних разлога, ипак проналази начин да се уздигне и корача напред", рекао је Абазовић.

Закључио је да и од постојеће и од будуће владе очекује да буду посвећене бољем животном стандарду грађана Црне Горе.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије