Читај ми!

MВП Црне Горе: Грађани Србије могу да гласају на местима која су за то и предвиђена

Црногорски министар спољних послова Ђорђе Радуловић демантовао је синоћ наводе да је министарство на чијем је челу забранило држављанима Србије да гласају у Црној Гори за изборе у Србији 3. априла, наводећу да политикантство и популизам не чине добро Црној Гори.

Радуловић појашњава да нико није забранио одржавање избора, већ су само потврђена места која су за то и предвиђена, истичући да је Министарство спољних послова (МВП) одговорило позитивно на захтев Србије.

"Поводом саопштења Демократског фронта, којим се, на неки начин посредно оптужује МВП и ја лично да се желимо мешати у изборни процес у Србији – просто речено, тврдња не може бити даља од истине. Желим да појасним да се сходно међународном праву и конвенцијама, организовање гласања обавља у просторијама амбасада и конзулата. И овог пута, на захтев амбасаде Републике Србије, МВП је позитивно одговорило. Ипак, у ноти којом су се обратили нашем ресору, није образложено због чега је мимо устаљене дипломатске праксе потребно организовати гласање и на додатним местима", казао је Радуловић.

Претходно је из кабинета Здравка Кривокапића саопштено да Влада Црне Горе као ни премијер никада нису одлучивали, нити о отварању нити о затварању бирачких места у Црној Гори на којима би гласали грађани Србије који се тренутно налазе у земљи. 

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара