Читај ми!

Кривокапић предложио 16 ресора, одлука до 10. октобра

Црногорски премијер Здравко Кривокапић предложио је представницима парламентарне већине да реконструисана влада има 16 ресора и три потпредседника, а рок за усаглашавање ставова је 10. октобар.

Здравко Кривокапић је предложио раздвајање четири ресора - Министарства просвете, науке, културе и спорта, Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, Министарства капиталних инвестиција и Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

Лидер СНП Владимир Јоковић рекоа је новинарима да та понуда премијера није узми или остави, већ партије треба да се изјасне о његовом предлогу.

"Премијер је рекао да ће то бити полазни основ за наредне састанке", казао је Јоковић, преноси РТЦГ.

Лидер НОВЕ Андрија Мандић након састанка је рекао да данас није постигнут конкретан договор и додао да није сигуран да је било ко био ултимативан, али да су дошли до онога што су знали и раније. 

Лидер ДНП Милан Кнежевић навео је да је већина посланика на једној, а три посланика Грађанског покрета УРА на другој страни.

Посланик Покрета за промјене Бранко Радуловић навео је да се на састанку показало да постоји заједнички именитељ и мисли да је сагласје више од 90 одсто, због чега се нада да ће у наредних седам дана доћи до договора.

Лидер Праве Марко Милачић је казао да им је дат рок до 8. октобра да се изјазне о Кривокапићевом предлогу, а да до 10. октобра имају заједнички став.

Посланик УРА Милош Конатар је рекао да су на састанку искристалисана два приступа - један заснован на споразума Демократског фронта и Демократа и други, који заступа УРА, да се влада реконструише на експертско нестраначком моделу.

Он је навео да ће премијер подржати само предлог који подржи 41 посланик и изнео став да ће влада наставити да функционише и ако не буде договора, а поручио је и да УРА никога не уцењује.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара