Читај ми!

Интерпол расписао црвену потерницу за Фикретом Абдићем

За Фикретом Абдићем, начелником Општине Велика Кладуша, расписана је потерница Интерпола на захтев Загреба, који га терети за злоупотребу службеног положаја из 2000. године.

Како сазнаје Кликс, Интерпол у Загребу, на захтев хрватског правосуђа, тражи Фикрета Абдића због сумње да је пре 20 година извршио кривично дело – злоупотреба службеног положаја.

Наиме, Врховни суд Хрватске у децембру 2019. године прихватио је жалбу државног тужилаштва и укинуо пресуду Жупанијског суда у Ријеци према којој је Фикрет Абдић био ослобођен оптужби за кривично дело – злоупотреба службеног положаја.

Абдић и његов син терете се за склапање фиктивних уговора о зајму и споразума о преносу права власништва, а укупна штета, према оптужници, износи готово два милиона куна.

Фикрет Абдић и његов син Ервин Абдић терете се за кривична дела – злоупотреба службеног положаја, као и помагање у злоупотреби положаја и овлашћења и омогућавање другом лицу стицање противправне имовинске користи.

Фикрет Абдић терети се да је 2001. фиктивно позајмио "Агрокомерцу" 600.000 куна, а затим је, пошто му новац није враћен, преузео некретнину фирме – вилу у Волоском вредну 1,9 милиона куна.

Такође се терети да је 2005. опуномоћио сина, иако то није смео јер више није био директор једне од Агрокомерцових фирми, да потпише уговор о кредиту са заложним правом на четири грађевине и двориште у ријечкој четврти Козали.

И отац и син су на почетку суђења изјавили како се не сматрају кривима.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије