Читај ми!

Мађарска, приведено 400 миграната у једном дану

Протеклог дана, мађарска полиција привела је чак четиристо илегалних миграната који су затечени на територији суседне земље.

Војне и полицијске патроле суседне земље, код заштитне ограде на мађарско-српској граници, спречиле су још 85 особа да илегално пређу границу.

Највише миграната ухапшено је у две жупаније које се граниче са Србијом – 227 људи у градовима и селима жупаније Бач-Кишкун и 124 особе у жупанији Чонград-Чанад. 

Међу приведенима који не могу да докажу легалан боравак у Мађарској највише је Сиријаца и Авганистанаца, а било је и држављана Индије, Пакистана, Туниса, Јемена, Камеруна, Алжира, Либана, Марока, Палестине, Турске, Египта и Либије. 

У складу са мађарским прописима, полиција је након испитивања спровела илегалне мигранте до ограде на мађарско-српској граници.

Током јучерашњег дана мађарска полиција привела је и девет особа које су кријумчариле мигранте, против којих је покренут кривични поступак због трговине људима.

Међу њима је и грађанин Србије, који је код места Мошонудвар јутрос затечен као возач камионета са шеснаест Сиријаца без докумената.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара