Читај ми!

Црногорска полиција поднела кривичну пријаву против Беливука и Миљковића

Црногорска полиција поднела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Ј. Н. и Ж. Р. због сумње да су створили криминалну организацију, починили тешко убиство и тешко убиство помагањем.

Из Специјалног државног тужилаштва (СДТ) је саопштено да се Беливук и Н. Н. лице сумњиче да су у другој половини 2020. формирали криминалну организацију "која за циљ има вршење кривичних дела за која се по закону може изрећи казна затвора у трајању од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи", преносе подгоричке Вијести.

"Деловање криминалне организације је планирано на дуже време, уз примену тачно одређених правила и унутрашње контроле и дисциплине, а сваки члан криминалне организације је имао унапред одређен задатак и улогу", наводи СДТ.

Како додаје, у деловању криминалне организације планирана је примена застрашивања и насиља.

"Организатори су лично или преко других чланова организације врбовали лица за чланове криминалне организације, па су поред за сада Н. Н. лица, чланство у криминалној организацији прихватили М. М., Ј. Н. и Ж. Р", саопштено је из СДТ-а.

Тужилаштво за организовани криминал у Србији подигло је оптужницу против Вељка Беливука, Марка Миљковића и осталих припадника њихове организоване криминалне групе, која је деловала под велом партизанове навијачке групе "Принципи".

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара