Читај ми!

Ватра на Евији под контролом, Грци захвални на помоћи ватрогасаца из Србије

Пожар на Евији се ставља под контролу. Ипак, букте нови на Пелопонезу. Уз велики напор ватрогасаца спречен је губитак живота на овом острву тик уз Атину. Репортер РТС-а са Евије јавља да се и даље подиже дим од ватре која је данас угашена. Српски ватрогасци су поручили да остају на Евији док не заврше са гашењем, а њихова стручност привукла је велику пажњу медија и грађана.

На Евији се и даље подиже дим од ватре која је данас угашена, јавља репортер РТС-а. Ватрогасци из Србије већ четврти дан гасе ватру на Евији. Веома је топло поред угашеног растиња, а пепео и гареж се хватају за одећу и обућу.

"Пожар је стварно био страшан. Пламени језици су били преко тридесет метара. Оно што је фасцинирало Грке је то што смо дошли са новом, импозантном техником. Ми смо кренули у акцију гашења и видели су да стварно желимо да им помогнемо. Кренули смо у заштиту два села и у томе смо успели. Придружило нам се становништво и грчки ватрогасци. Затим су нам доделили овај сектор где смо га локализовали и дан-данас га држимо, радимо ноћу", рекао је Владо Племић, заменик начелника ватрогасно-спасилачке јединице.

Додао је да би, према проценама грчких колега, пожар трајао три недеље да га ватрогасци из Србије нису зауставили.

Племић је навео да су ватрогасци из Србије по доласку рекли да неће отићи док не заврше посао и да села за која они буду задужени неће изгорети.

Вукосављевић: Постоји велика повезаност српског и грчког народа 

Конзул Србије у Атини Милан Вукосављевић рекао је за РТС да постоји велика повезаност српског и грчког народа и да је долазак ватрогасаца из Србије наишао на позитивне реакције међу Грцима и грчким медијима.

"Одушевљени су реакцијом и радом наших ватрогасаца. Морам да кажем да се стално потенцира њихова умешност, стручност и храброст. Медији и друштвене мреже су пуни захвалности Србији, српском народу и српском руководству и морам да кажем да су нас они репрезентовали на најбољи могући начин", казао је Вукосављевић.

Говорећи о пожару на Пелопонезу, Вукосављевић је рекао да су тамо мање угрожена насеља и да горе шумски предели, као и да тамо, колико је познато, нема туриста из Србије.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара