Читај ми!

Бесне пожари на Евији, становништво бежи чамцима

На грчком острву Евији бесни пожар па је сеоско становништво морало да бежи чамцима. Ватра се брзо шири тако да је велики број кућа на острву уништен. Пожар прети и предграђима Атине.

Грчка је наредила нове евакуације становништва села у северном делу Евије, која су окружена великим пожарима, а од уторка су повређена тројица ватрогасаца.

Према најновијем наређењу, становници и туристи у Кулуросу, Марулију, Ровијесу и Палаиохорију морају да напусте своје домове из предострожности на другом највећем грчком острву.

Ватрогасци, авиони за гашење пожара, општинске екипе и волонтери покушавају да обуздају ватру која је почела у уторак у шуми код села Лимни и деловало је да је дошло до побољшања у гашењу пожара, све док промена правца ветра није поново запалила ватру и раширила се у разним смеровима.

Ситуација је посебно опасна у области Дримонас, где група монаха не жели да изађе из манастира Свети Давид, иако је окружен ватром.

"Ситуација је веома тешка. Пламен је висок 30 до 40 метара у боровој шуми, ватра је окружила манастир. Гушимо се од дима, ово је ноћна мора", рекао је манастирски старешина за државну новинску агенцију АНА-МПА.

У Турској пожар који бесни у покрајини Мугли стигао је до термоелектране па је синоћ наређена евакуација запослених. Сто шездесет поожара је под контролом, али је избило неколико нових. Ватрогасци се тренутно боре са четрнаест жаришта. 

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије