Читај ми!

Деца уживају са татама на летовању, кад маме остану код куће

Јунаци ове приче су очеви, али су још већи хероји њихова деца. Прича почиње овако - једном, не тако давно, група очева из Бањалуке одлучила је да поведе децу на море без мама. Не брините се, прича има срећан крај.

Очеви, пријатељи, кумови, комшије, неки се друже и више од 20 година. Где год да се појаве изазивају симпатије и људи их углавном питају - да ли су све то њихова деца. Предлог да децу сами воде на море, маме је изненадио.

Данијел Класан, један од очева, на питање шта је супруга рекла о овој идеји одговара да она није била баш одушевљена, али да и он води исто рачуна као и она.

"Можда сам у неким стварима и одговорнији", наводи Класан.

Никола Кнежевић каже да су сви заједно са супругама саопштили ову идеју, а да су се оне томе смејале. "Рекле су отприлике - да видимо да ли се можете одважити", наводи Кнежевић.

И они су се одважили. А када децу на море воде само очеви, онда се не пита за анегдоте јер је читаво путовање и летовање једна велика авантура.

Зоран Драгичевић прича да децу на плажи, када је велика гужва, дозивају мегафоном, док Данијел Класан каже да супругама преко апликације вајбер шаљу фотографије.

"Онда оне кажу - имамо проблем, ви сте 16 деце одвели, а на сликама има 17. Како то да оправдамо", прича кроз смех Класан.

Да постоји разлика када их на море воде тате, деца знају да препознају.

Наводе да летовање са мамом подразумева више обавеза, а да је са татом опуштеније.  "Са мамама је више проблематично. Имали бисмо 90 одсто више обавеза да радимо него када идемо са татама, јер је тада опуштање, радиш шта желиш", прича један дечак. 

Незаобилазно питање у целој причи је и шта раде маме док су тате и деца на мору.

"Генерално сређујемо кућу, чистимо, избацујемо вишак ствари док они не дођу. Kад се врате то опет изгледа исто, као да ништа нисмо радиле. Мало посветимо времена себи - дружимо се, изађемо, али је то минимално", каже једна од њих.

Када их видите како се друже јасно је да је потребно само мало воље за много среће. Тате деци показују колико је важно пријатељство, уче их заједништву, дељењу и наравно доброј забави.

Од њих би изгледа нешто могле да науче и маме.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара