Читај ми!

Коалиција "За будућност Црне Горе": Кривокапић прекршио обећање

Непотписивање Темељног уговора са СПЦ, те, како тврде у коалицији "За будућност Црне Горе", неприкладан и неодговоран однос према верницима, највећи је политички ударац тој коалицији од црногорског премијера Здравка Кривокапића.

Одустајањем премијера Здравка Kривокапића да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом срушени су основни принципи коалиције "За будућност Црне Горе", саопштили су председници странака тог политичког савеза након одржаног састанка.

Оцењујући да је премијер нанео велику штету онима који су га изабрали и који су му веровали, позвали су партнере у парламентарној већини да потпишу "прецизан и јасан коалициони споразум" свих странака који је чине, а који ће обавезати не само све потписнике, него и њихове представнике у извршној власти.

Сматрају да је Kривокапић изневерио њихово стрпљење и казали да је изгубио њихову подршку, "све док се обећано не испуни, и то без одлагања". Kоалиција "За будућност Црне Горе", како су поручили, има дужност која је изнад политичке и изнад сваког интереса.

"Обавезни смо да поштујемо грађане, да их не изневеримо, да их следимо и будемо извршиоци њихових очекивања. Дубоко смо разочарани последњим политичким и политикантским калкулацијама премијера Здравка Kривокапића којима је нанео велику штету онима што су га изабрали и који су му веровали. Премијер је прекршио обећање и дату реч грађанима, Цркви и блаженопочившем митрополиту Амфилохију и патријарху Иринеју", наводи се у саопштењу које је медијима доставио Демократски фронт.

Непотписивање Темељног уговора, те, како тврде, неприкладан и неодговоран однос према верницима и СПЦ, највећи је политички ударац коалицији ЗБЦГ од стране премијера.

"Kада се потроши реч, изгуби поверење и некадашња скромност замени умишљеношћу, личном величином и важношћу, онда народу не остаје ништа друго него да устане и каже да га тако преко ноћи промењен човјек више не може представљати".

Било би природно, како наводе лидери партија које чине ЗБЦГ, да се Kривокапић захвали "свима нама, да затражи опрост и од оних који су га препоручили" и покаже да је демократија изнад сваког појединца, а парламентарна воља представника народа закон који се мора поштовати у свакој прилици.

"Нажалост, плашимо се да се то неће десити. Зато, у овом циљу, позивамо наше партнере у парламентарној већини да, независно од одговора премијера Kривокапића, потпишемо прецизан и јасан коалициони споразум свих странака који је чине, а који ће обавезати не само све потписнике, него и њихове представнике у извршној власти", додаје се у саопштењу.

Због тога, како наводе, морају властитим потписима јасно и прецизно сведочити о преузетим обавезама и међусобним односима.

"Уверени да том послу можемо одмах и савесно приступити, шаљемо чврсту и одлучну поруку наше снаге да одбранимо тековине августовске победе народа", закључује се у саопштењу лидера партија коалиције "За будућност Црне Горе".

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије