Читај ми!

Полудивља говеда тероришу Тиват - упадају у баште и уништавају аутомобиле

Полудивља говеда која лутају источним делом општине Тиват синоћ су причинила велику штету у Градиошници. Краве и бикови оштетили су два аутомобила која су била паркирана испред породичне куће.

На "голфу" и "шкоди фабији" причињена је знатна штета јер су делови каросерије улубљени или ишчупани. Полиција је обавила увиђај и направила записнике о штету на демолираним возилима.

Ово није први инцидент који крда лутајућих, полудивљих говеда праве на подручју Градиошнице у Тивту, односно оближњег Кавча у општини Котор.

Краве и бикови које несавесни узгајивачи пуштају да слободно лутају овим подручјем, грађанима упадају у баште и имања, наносе штету на маслинама, виноградима, повртњацима и воћњацима, оштећују аутимобиле и јавну инфраструктуру, а повремено угрожавају безбедност људи који се крећу овим и подручјем, те угрожавају безбедност саобраћаја на Јадранској магистрали у близини тиватског аеродрома.

Сви досадашњи покушаји Општине Тиват да у сарадњи са Министарством пољопривреде реши овај проблем били су без успеха.

Организације за права животиња и важећи прописи не дозвољавају Општини али ни угроженим грађанима да одстреле полудивља грла.

Портал Вијести пише да поједини државни органи опструирају сваки покушај да се проблем системски риеши.

Скупо плаћена акција хватања говеда која је приређена пре 15 дана је пропала јер је неко из Министарства пољопривреде преко медија дан раније најавио акцију и тако упозорио несавесне узгајиваче да на време склоне стоку коју иначе никада не држе по шталама и оборима, пишу Вијести.

Поједини мештани Градиошнице већ годинама говоре о наводном организованом нелегалном бизнису узгоја стоке на овом подручју, а у којем, према њиховим речима, своје личне финансијске интересе имају и поједини припадници Управе полиције Црне Горе, преносе Вијести.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара