Свештеници из Даниловграда и Подгорице задржани у полицији

Свештеник Жељко Ћалић задржан је у станици полиције због одржавања литије у Даниловграду, саопштено је из Црквене општине Даниловград. Митрополија црногорско-приморска саопштила је да је слободе лишен и свештеник Мирчета Шљиванчанин из Подгорице.

Како се наводи, испред просторија Одјељења безбједности Даниловград било је неколико грађана који су дошли да "на миран начин изразе протест против овог чина", преносе Вијести.

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да је слободе лишен и свештеник Мирчета Шљиванчанин из Подгорице.

"Они су синоћ дали изјаве, а данас ће бити салушани након чега ће се одлучити о њиховом даљем задржавању или пуштању на слободу. Свештеници су прије литије позвали вјерни народ да поштују здравствене мјере које је прописао НКТ", наводи се на сајту митрополије.

Данас за 12 часова је заказано саслушање свештеника Шљиванчанина код тужиоца који ће одлучити о његовом даљем задржавању или пуштању на слободу. 

"За данас је најављено саслушање и свештеника Дарка Пејића из Бијелог Поља, гдје је јуче служен само молебан а литија није одржана јер није имала одобрење полиције. У Пљевљима синоћ није било литије а након одслуженог молебна у Цркви Свете Петке полиција је саслушала протојереја-ставрофора Сашу Јањића и Бојана Струњаша. Они су након дате изјаве пуштени", наводи се у саопштењу.

Протојереја Мирчету Шљиванчанина су, према речима подгоричког пароха Предрага Шћепановића, припадници полиције синоћ хтели да приведу, али га је одбранио народ.  

У Даниловграду је, као и у више других црногорских градова, организована протестна литија.

Управа полиције Црне Горе поднела је више кривичних пријава против одговорних лица због скупова на којима је било више од 200 људи, што је кршење мера Националног координационог тијела. Ипак, према сазнањима Побједе, основна државна тужилаштва су за све пријаве оцениле да нема елемената кривичне одговорности.

Мере Националног координационог тела забрањују скупове од више од 200 грађана.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара