Подгорица, настављено суђење оптуженима за покушај тероризма

У Вишем суду у Подгорици настављено је суђење оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године, без присуства јавности, на којем је један од оптужених бивши шеф српске Жандармерије, Братислав Дикић, наставио са изношењем своје одбране.

Братислав Дикић је рекао да државни удар не може да изведе шачица људи преко ноћи.

"Интелектуалне и војне способности (Александра) Синђелића нису такве да је он ово могао да организује. Ово је неко организовао са неким циљем, а не да се изведе државни удар. Не може шачица људи да дође преко ноћи и изведе државни удар. То у 99 одсто случајева ради војска", навео је Дикић.

Негирао је медијске написе да је био на протестима у Црној Гори 2015, те рекао да не разуме конструкчију дешавања и да се нада да ће суд утврдити истину.

Дикић је рекао и да је, док је био активан, имао одличну срадњу са црногорским МУП-ом.

На питање адвоката оптужене Бранке Милић да ли је познавао бившег премијера, сада председника владајуће ДПС, Дикић је одговорио одречно, прецизирајући да га никада није ни видео ни чуо.

"Тачно је да ми је Синђелић рекао да ће бити присутан на скупу и да ће доћи његови људи", казао је Дикић.

Дикић није могао да се сети да ли је 16. октобра прошле године знао за опозициони Демократски фронт, чија су двојица функционера, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, такође међу оптуженима. 

За Мандића је, каже, чуо тек након што је ухапшен. О Мандићу и Кнежевићу све што је знао, тврди, зно је из медија.

"Касније су ме питали да ли је требало да телефон или кључеве требалоо да дам Андрији Манидићу, али ја нисам знао ко је он", рекао је.

"Као полицајац и човек који се бавио правом, јесте било притисака приликом одвођења у Тужилаштво", навео је Дикић.

"За ДФ сам сазнао у Тужилаштву. Нијесам знао ни да постоје", истакао је Дикић.

На почетку суђења Дикићев адвокат је, иначе, тражио да се у случају погоршања здравственог стања његовог брањеника, оптужени врати у ћелију.

"Данас сам примио ињекцију против болова. Данас могу да одговарам", одговорио је на то Дикић.

Дикић је на питање адвоката Петронијевића чиме се бавио у животу казао да је обављао послове од полицајца до генерала и помоћника директора полиције, те да је његову каријеру обиљежило 23 године рада у специјалним антитерористичким организацијама. 

Поновио је да никада није био осуђиван, а да је много пута био награђиван за свој рад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије