Кнежевић: Лидери ДФ-а добили озбиљне претње уочи избора

Председник Демократске народне партије и члан председништва Демократског фронта Милан Кнежевић тврди да су лидери ДФ-а добили "озбиљна упозорења" да им се на дан избора, у случају пораза актуелне власти, спрема физичка ликвидација.

Милан Кнежевић каже да је постојала информација да ће сви лидери Демократског фронта бити ликвидирани уколико се изборног дана појаве на улици, како би прославили изборни резултат.

"Нисмо хтели да оптерећујемо и алармирамо јавност и тог дана обишли смо сва наша бирачка места. Ову информацију нисам саопштио чак ни члановима породице. Све је то требало да се представи као наш покушај рушења система и учешћа у монтираној 'терористичкој' акцији", рекао је Кнежевић на Српској телевизији, преноси Портал Аналитика.

У том смислу, како је рекао, упозорио их је и министар унутрашњих послова у влади изборног поверења Горан Даниловић да у вечерњим часовима, у време пребројавања и саопштавања изборних резултата, не долази до окупљања симпатизера и чланова опозиционих политичких партија, све до објаве коначних резултата Државне изборне комисије.

Уочи избора у Црној Гори, који су одржани у недељу 16. октобра, ухапшена је група од 20 српских држављана на челу са бившим шефом српске Жандармерије Братиславом Дикићем са образложењем надлежних да су они намеравали да изведу тероритичке акције у Подгорици и ухапсе премијера Мила Ђукановића, а све за рачун једне странке. Није, међутим, прецизирано које.

Шест чланова те групе је пуштено, а четрнаесторици је одређен притвор до месец дана.

Демократски фронт је најпре након избора саопштио да неће признати изборне резултате, а јуче је саопштио да би подржао мањинску владу, без ДПС и ДФ-а.

Један од лидера Фронта Небојша Медојевић рекао је за подгоричку Побједу раније да је опозиција спремна да подржи мањинску владу и Рафета Хусовића, председника Босњачке странке, за мандатара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије