Грубишић: Ускоро други позив Додику на саслушање

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је за ТВ1 да ће председнику РС Милораду Додику ускоро бити упућен други позив на саслушање у својству осумњиченог у предмету који се односи на спровођење референдума у овом ентитету.

"Не постоји прописани законски рок за слање другог позива на саслушање, али јавност не треба да буде забринута, јер ће Тужилаштво БиХ у скорије време упутити други позив Додику на саслушање", рекао је Борис Грубешић, преноси портал Вијести.

Подсећамо, Тужилаштво БиХ већ је раније упутило Додику позив на саслушање, на који се он није одазвао.

Председник РС у више наврата је поновио да неће доћи у Сарајево на позив Тужилаштва БиХ, али да ће дати изјаву у правосудним институцијама у РС, уз присуство тужиоца.

У Тужилаштву БиХ настављена су саслушања о референдуму спроведеном у Републици Српској, а као сведоци су саслушани чланови Комисије за спровођење референдума у РС-у Недељко Гламочак (СДС) и Давор Шешић (СДС).

Недељко Гламочак је рекао да је реч о политичком процесу који треба игнорисати и којим Босна и Херцеговина не би требало да се бави.

"Оваквим стварима се не би требало бавити имајући у виду с чиме се све ова земља сусреће - од организованог криминала, политичке корупције, претње тероризмом, а Тужилаштво се бави саслушањем сведока референдума", истакао је Гламочак.

Према његовим речима, саслушања су могла бити организована и у Бањалуци с обзиром на добру сарадњу правосудних институција у Федерацији БиХ и РС-у.

"Испитивали су нас о процедури расписивања референдума, али нам нису открили наредне кораке. Сматрам да ће референдум пасти у заборав како буде одмицало време од избора. Референдум је демократско право сваке државе и апсурдно би га било забранити", додао је Недељко.

Давор Шешић је већ саслушан и кратко је прокоментарисао да је случај о референдуму политички предмет. У 13 сати је најављено и саслушање Перице Бундала (ПДП).

Зденка Гојковић из Социјалистичке партије требало би да буде саслушана сутра.

Из Тужилаштва БиХ раније су за Кликс саопштили како неће коментарисати појединачне случајеве саслушања у вези с референдумом у РС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара