Додик: Дураковић очигледно политички пројекат Сарајева

Председник Републике Српске Милорад Додик је оценио да је актуелни начелник Сребренице Ћамил Дураковић, кога ће на тој позицији заменити Младен Грујичић, очигледно био политички пројекат Сарајева и неких делова међународне заједнице, са циљем да створе фактичку ситуацију по којој Сребреница и није РС.

Додик је истакао да је чуо да је Дураковић рекао: "Ако не будем начелник, иселићу се одавде, а за мном ће и многи други".

"То говори о фарси коју они годинама праве око Сребренице. И наравно, покушавају да чак и у пропагирању приче о неком будућем развоју направе случај од Сребренице, што она уопште није", рекао је Додик за Спутњик.

Подсетио је да је РС пре осам, девет година донела одлуку да је Сребреница од посебног интереса.

"То је подразумевало и економска питања, као што су концесије на нека природна богатства која тамо постоје и нека додатна права која можемо да дамо тој локалној заједници. Никада то нисмо могли да завршимо са Ћамилом Дураковићем", навео је председник РС.

Сада, како каже Додик, када то урадимо, то ће бити добра порука свима који су вољни и жељни да виде побољшање и нову димензију развоја, а не да виде само разлоге за сукобљавање због трагедије која се десила и једнима и другима.

Бошњаци су у Сребреници добродошли са становишта њихових права, рекао је Додик.

"Нисам знао да живе тамо само зато што је муслиман начелник и да ће се исељавати ако дође неко други. То је део њихове слободне воље. Али мислим да је то само претња у периоду када су покушали да оспоре резултате избора", нагласио је Додик.

Указао је и да се око Сребренице много тога чуло, па и да је, на пример, Дураковић допустио себи да каже да Србин не може да буде начелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије