Данијел Срб се повлачи са чела ХСП-а

Након најаве лидера СДП-а Зорана Милановића да се повлачи са чела те странке, то је учинио и председник ултрадесне Хрватске странке права Данијел Срб.

Срб је, наиме, изјавио у Осијеку да, након недељних парламентарних избора на којима правашка опција није освојила ни један заступнички мандат, одлучио да се повуче из активне политике са жељом да праваштво модернизиује свој програм и с новим људима крене напред у, како је рекао, сасвим новим околностима.

На ванредној конференцији за новинаре Срб је рекао да је време да се и сам страначки програм "прилагоди времену у којем живимо" и које носи нове обвезе, јер жели да странка у будућности оствари резултате који одговарају њеном имену и историјској снази.

Потврдио је да одлази с места председника странке и најавио одржавање изборног сабора ХСП-а, који се по Статуту мора расписати након сваких парламентарних избора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије