Милановић се повлачи?

Након дебакла Народне коалиције, окупљене око СДП-а, њен лидер Зоран Милановић се повлачи са чела странке и то ће саопштити данас, пише ријечки "Нови лист".

Ријечки дневник близак СДП-у наводи да ће Милановић данас саопштити да се неће кандидовати на наредним унутарстраначким изборима, који морају уследити за највише пола године.

Позивајући се на незванична сазнања, лист пише да ће Милановић фактички одступити са места председника те странке.

Подсећа се, наиме, да је Статутом СДП-а прописано да странка у року од 150 дана након парламентарних избора бира руководство.

Реч је о једној од демократичнијих страначких норми која националног страначког лидера, као и оне локалне, тера да након парламентарних, односно локалних избора, чланству поднесу рачун.

Као најизгледнији кандидати за његовог наследника спомињу се СДП-ов европарламентарац Тонино Пицула, потом министар поморства, саобраћаја и инфраструктуре у бившој влади СДП-а Синиша Хајдаш Дончић, члан СДП-а из Истре који је у мандату њихове владе био на челу саборског Одбора за Устав, пословник и политички састав Пеђа Грбин, као и министар полиције у бившој влади Ранко Остојић.

Милановић је за 14 сати најавио конференцију за новинаре, али није најављена тема. 

Према привременим резултатима јучерашњих парламентарних избора у Хрватској, ХДЗ је освојио 61 мандат, СДП 54, док је Мост освојио 13 мандата. Лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић прогласио је победу и поручио да је сигуран да ће та странка имати привилегију да формира стабилну хрватску владу која ће владати наредне четири године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије