ЕУ издваја 115 милиона евра за мигранте у Грчкој

Европска унија саопштила је да ће издвојити додатних 115 милиона евра помоћи Грчкој за збрињавање великог броја миграната који бораве на њеној територији, после објављивања извештаја о неповољним условима у којима живе.

Сума од 115 милиона евра намењена је "побољшању услова живота избеглица у Грчкој" током наредне зиме, обнови постојећих и изградњи нових прихватних центара и помоћи малолетним избеглицама без пратње, рекао је европски комесар за хуманитарну помоћ Христос Стилијанидес.

Одлука Европске комисије о додатој помоћи уследила је после објављивања извештаја невладине организације Хјуман рајтс воч, у којем се наводи да се деца избеглице у Грчкој држе у "продуженом притвору".

ХРВ је такође затражио од ЕУ да предузме конкретне мере у том случају и навео да се малолетни мигранти "недељама и месецима" држе у нездравим условима у малим и претрпаним ћелијама", а да је просечно трајање притвора око 40 дана.

У извештају се додаје и да је у првих шест месеци ове године затворен 161 малолетни мигрант и да је у истом периоду у Грчку ушло 3.300 људи.

Више од 850.000 миграната стигло је прошле године на грчка острва Лезбос, Самос, Кос, Хиос и Лерос преко Егејског мора из Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије