Грујичић тражи подршку Сребреничана који живе у Србији

Кандидат коалиције "Заједно за Сребреницу" за начелника општине Сребреница Младен Грујичић позвао је суграђане који живе у Србији, а имају право гласа, да га подрже на локалним изборима како би остварили своја права и вратили се на своја огњишта.

Грујичић је на конференцији за новинаре навео да је у Сребреници већ 17 година на власти Бошњак, те да се не ради много на побољшању стандарда и стварању услова да се грађани врате, указујући да су српска села пуста и да је 80 одсто њих порушено до темеља.

"Не можемо да толеришемо да живимо у прошлости и да се Сребреница држи под хипотеком злочина. Само се форсира бошњачка страна, док се злочини над Србима не помињу", рекао је Грујичић.

Уколико би победио истиче да то не би значило да би Бошњацима било лоше, већ би учинио живот бољим првенствено Србима, али и осталим грађанима који живе на тој територији.

"Желим да будем начелник свих грађана што сада није случај. Српско становништво сада има проблем у свим сегментима живота. Стање је такво да људи немају запослење, не ради се ништа како би се они вратили", сматра Грујичић.

Наглашава да ће се трудити да успостави бољу сарадњу са владом РС и Владом Србије, околним градовима у Србији, Владом Федерације БиХ, истакавши да до сада није постојала комуникација са РС.

Позвао је грађане који су некада живели у Сребреници, а нису извадили документе, да дођу обећавши да ће им помоћи у том смислу.

Грујичић је кандидат коалиције свих српских политичких партија за начелника општине Сребреница на предстојећим локалним изборима, који ће бити одржани 2. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара