Бушати: Албанија неће подизати зидове

Албанија неће подизати зидове у случају да избеглице и мигранти почну да користе ту земљу за транзит према земљама ЕУ, каже албански министар спољних послова Дитмир Бушати.

Шеф албанске дипломатије, који је у посети САД, оценио је у интервјуу за Глас Америке да је мигрантска криза заједнички изазов и да подизање зидова није решење, преносе македонски медији.

"Подизање зидова није решење мигрантског проблема, јер изазива ланац реакција суседа. Албанија неће ни да отвори, ни да затвори границе. Наша земља ће бити верна ЕУ", рекао је Бушати.

Албански премијер Еди Рама пре два дана рекао је да Албанија неће постати нова маршрута за мигранте који иду према западној Европи.

"Ми нити имамо услове, нити снагу, нити ентузијазам да спасавамо свет док други затварају границе", рекао је Рама.

Према речима Раме, Албанија не може да поднесе цео терет, али ако се терет распореди и његова земља ће преузети део.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије