Пријатељски разговор председника Аустрије и Грчке о избеглицама

Прокопис Павлопулос обавестио је Хајнца Фишера о "екстремно тешкој ситуацији" у којој је Грчка, а аустријски председник је објаснио став Беча и указао на предстојећи Самит ЕУ.

Председник Аустрије Хајнц Фишер разговарао је телефоном са својим грчким колегом Прокописом Павлопулосом о избегличкој кризи и захлађењу односа две земље.

Фишер је, како је саопштено из кабинета, са Павлополусом разговарао о актуелним питањима европске политике према избеглицама.

Получасовни разговор, како је наведено, био је пријатељски.

Павлопулос је Фишера обавестио о "екстремно тешкој ситуацији" у којој је Грчка, а Фишер је објаснио аустријски став и указао на предстојећи Самит ЕУ.

Аустријска влада је протеклих недеља у више наврата критиковала Грчку због недовољног деловања у избегличкој кризи и уједно у Беч, на конференцију са државама дуж балканске руте, није позвала представнике Атине.

На то је Грчка реаговала љутито позвавши чак свог амбасадора у Аустрији на консултације, али и протестном нотом.

Такође Грчка је одбила посету министарке унутрашњих послова Аустрије Јохане Микл Лајтнер Атини, која је желела да грчким властима објасни ставове своје земље.

Фишер је изразио чуђење што аустријска влада на скуп у Беч није позвала Грчку, али уједно брани и мере које је Аустрија увела на својој граници, то јест дневне квоте за прихват и пропуштање избеглица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије