Акција "Торпедо“: Пронађено оружје, муниција и дрога

У међународној истрази кријумчарења оружја пронађено је пет комада ватреног оружја, муниција и 22 килограма марихуане, а у току је криминалистичка обрада над више лица, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

У оквиру међународне полицијске акције "Торпедо", коју црногорска полиција води са полицијама Немачке и Француске, која је уследила након хапшења црногорског држављанина В. В. из Подгорице у Немачкој почетком новембра прошле године, на више локација у Подгорици извршен је претрес станова које користи више лица, држављана Црне Горе, а за која се сумња да се баве кријумчарењем оружја и опојних дрога.

Данас је претресима, "у илегалном поседу код обрађиваних лица на подручју Подгорице", пронађено: једна аутоматска пушка АК-47 са бајонетом, једна ловачка пушка МЦ 2112, два пиштоља марке Парабелум 9мм и Сигсауер 9мм, један карабин непознатог модела, одређана количина муниције за аутоматско и полуаутоматско оружје и пиштоље, као и око 22 килограма опојне дроге марихуана.

У Центар безбедности Подгорица доведено је више лица и у току је криминалистичка обрада ових лица, каже се у саопштењу.

У Немачкој је 5. новембра 2015. године слободе лишен црногорски држављанин В. В. (51) из Подгорице.

Службеници полиције Њемачке су тада код њега, у специјално припремљеном бункеру у путничком моторном возилу „"голф"“, пронашли осам аутоматских пушака, два пиштоља, један револвер, двије ручне гранате и 200 грама ТНТ еxплозива са детонатором.

Управа полиције МУП-а Црне Горе је, након овог догађаја, дошла до одређених оперативних сазнања о лицима која се могу довести у везу са лишењем слободе В. В. у Немачкој, те је кроз међународну активност у оквиру ове полицијске акције разменила велики број података и доказног материјала са партнерским службама Немачке и Француске, посредством Интерпол Подгорица, Европола и официра за везу.

Партнерске службе из Немачке и Француске су у више наврата обавештавале нашу полицију да подаци којима за сада располажу не повезују лишење слободе В. В. са терористичким нападом од 13. новембра 2015. године у Паризу.

Ипак, будући да је црногорски држављанин лишен слободе на територији друге државе са оружјем које је превозио, настављена је истрага у вези са кријумчарењем оружја, саопштила је црногорска полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије