Читај ми!

Ђенеро: Милановић наредио моје праћење

Политички аналитичар Давор Ђенеро тврди да је бивши премијер, лидер најутицајније опозиционе СДП Зоран Милановић, наредио његово праћење због текстова које је објављивао о њему.

"Био сам упозорен од неких људи пре доста времена да је господин Милановић своме дворјанину Лозанчићу наложио да ме прате, а разлог томе су текстови које сам објављивао о њему", рекао је Ђенеро у ХТВ-овој емисији "Отворено".

"Кључно у томе је и што сам цело време покушавао рећи јесте чињеница да он није човек од демократског политичког материјала и да није способан функционисати нити у једном облику ограничене власти", истакао је хрватски аналитичар.

На питање о његовом контакту са страним дипломатима, Ђенеро је одговорио да контактира с великим бројем амбасадора пријатељских земаља, али да притом не контактира ни с ким ко има било какве класификоване информације.

У истој емисији је гостовао и потпредседник саборског Одбора за унутарњу политику и националну сигурност Мирослав Туђман, бивши председник Иво Јосиповић, Гордан Босанац из Центра за мировне студије и бивши главни аналитичар МУП-а Роберт Копал.

"Нико, па ни председник ни премијер, нису изузети од надзора обавештајних служби, ако се баве нечим што је незаконито. Требало је унапред упозорити председницу Грабар-Китаровић да контактира с особом која је под надзором, а то је и пропуст оних који брину о сигурности у самом Кабинету председнице", рекао је пак Јосиповић, пренео је загребачки Вечерњи лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије