Аустрија упозорава на опасност мигрантског таласа из Африке

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц упозорава на опасност таласа избеглица из Африке, указујући да је због тога важно пружити већу директну помоћ земљама порекла.


У оквиру посете Етиопији Себастијан Курц је оценио да фокус мора бити усмерен са "смештаја у Европи, ка снабдевању у земљама порекла".

Према његовом мишљењу само тако може бити пружена помоћ већем броју људи.

"Овде у Африци су избеглице од сутра, ако не будемо коначно спровели промену система и кретали се од веровања да у Европи можемо да решимо сву патњу света", казао је он у изјави АПА.

Курц истиче да би из Африке могло кренути више милиона људи, те да је потенцијал миграната далеко већи од оног из Сирије или Ирака.

Он је указао да, и поред напретка који је постигла етиопијска влада уз међуанродну помоћ у тој земљи живи 30 одсто становништва испод границе сиромаштва.

Курц је истакао да је поред обезбеђивања спољних граница ЕУ важно пружати хуманитарну и развојну помоћ и то не зато што је "то хуманитарна одговорност Европе, већ што је у интересу свих да се смањи притисак миграције".

"Мрамо да променимо погрешно мишљење да у Европи можемо примити све", поручио је аустријски министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије