СНП: Криминализација Додика je удар на РС

Најава Сипе и Тужилаштва Босне и Херцеговине да ће претрести објекте у којима ради председник Републике Српске Милорад Додик представља брутални удар на институције и интегритет Српске, саопштила је Српска народна партија.

СНП је саопштио да "последњи покушаји криминализације председника РС који, преко Тужилаштва Босне и Херцеговине, чине представници централних власти из Сарајева и део опуномоћеника такозване међународне заједнице у БиХ, представљају директан удар на Српску".

Како се наводи у саопштењу, Тужилаштво БиХ је само обичан пион који се користи у циљу потпуне унитаризације БиХ, супротно постулатима Дејтонског споразума на којима је настала.

СНП закључује да је на делу отворена претња институцијама РС и упозорење "шта би све још могло да снађе тај конститутивни ентитет БиХ, уколико у Српској буде организован референдум о раду Суда, Тужилаштва и Уставног суда БиХ".

Странка је поновила став да грађани Републике Српске имају право на своје народно изјашњавање и да им то, како наводе, легално и легитимно право, нико не сме да ускраћује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије