Подгорица, завршне речи посланика и премијера, па гласање

У Скупштини Црне Горе завршена је расправа о поверењу Влади, која је трајала готово три дана. У парламенту је тренутно пауза, након које ће уследити завршне речи представника посланичких клубова и премијера Мила Ђукановића. Након завршних речи, уследиће гласање о поверењу Влади.

Још није извесно да ли ће подршку Влади дати опозициона Позитивна Црна Гора, чиме би опстао садашњи кабинет Мила Ђукановића.

Ђукановић је раније данас рекао да ће се о политичкој понуди Позитивне Црне Горе изјаснити у завршној речи.

Посланица Позитивне Црне Горе Азра Јасавић каже да ће Позитивна данас донети праведну одлуку.

Јасавићева је указала да план који је та партија понудила као решење за излазак из политичке кризе нуди да у Црној Гори не буде подела "на наше и ваше, да сви грађани морају бити наши и да у Црној Гори не буду две Црне Горе".

"Овај план неће дозволити да се по Црној Гори терају попови", рекла је Јасавићева, наводећи да план омогућава да грађани и народи у земљи постану равноправни. 

Мило Ђукановић је рекао да неће схватити као издају то што је СДП одлучио да ускрати подршку за поверење Влади Црне Горе.

Он је поручио и да црногорска независност, стабилност и интеграције у ЕУ и НАТО неће бити доведене у питање, без обзира на исход гласања. 

Да би црногорска влада опстала, потребно је да је подржи већина од укупног броја посланика, односно 41 посланик. Владајућа већина има 44 посланика, али њих пет су из СДП-а, мање чланице владајуће коалиције.

Испред зграде Скупштине, трећи дан, пренос седнице на видео-биму пратио је Демократски фронт. Кажу да неће одустати од ванинституционалне борбе без обзира на исход гласања, јер им је, кажу, јасно да ће Влада добити подршку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара