Камион пун миграната пронађен код Скопља

Македонска полиција открила је камион пун избеглица и миграната на старом путу Скопље-Куманово, у близини границе са Србијом, објавила је Телевизија "Телма". У камиону су пронађене 34 особе, међу којима је било жена и деце.

Према полицији, у камп Табановце пребачено је 16 особа из Ирака и њима је дозвољено да продуже пут ка земљама ЕУ, док је 15 миграната из Ирана и они су већ затражили азил у Македонији.

Тројица миграната који су пронађени у камиону, пребачени су у центар за азиланте код Скопља и они ће бити сведоци у судском поступку који ће се водити у случају миграната пронађених у камиону.

Полиција је навела да је је камион са мигрантима пронашла по пријави грађанина, а возач је пре него што су стигли полицајци напустио камион и побегао другим возилом, које је било у пратњи.

Македонска полиција случај третира као шверц миграната и трага за возачем и организаторима.

Према неким македонским медијима, у камиону је било стотинак миграната, али су побегли пре него што је полиција стигла.

Македонија је од 19. новембра почела да спроводи препоруке ЕУ да пропушта само избеглице из ратом захваћених зона, односно из Сирије, Авганистана и Ирака.

Сви други имају третман економских избеглица и њима није дозвољено да продуже такозваном балканском рутом ка земљама ЕУ.

У Македонији је у првих седам дана 2016. године регистрован улазак укупно 15.808 избеглица.

Прошле године је, према проценама државе, прошло више од 700.000 избеглица и миграната, а званично је од 19. јуна до 31. децембра регистровано њих 388.233.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије