У Мађарској јунак, у Аустрији добио отказ

Возач камиона који је своје возило усмерио ка мигрантима у Калеу и тако их преплашио, а затим тај снимак поставио на Јутјуб, добио је отказ код аустријског послодавца.

"Петер Грац (возачев аустријски послодавац) отпустио ме без објашњења", објавио је мађарски возач Арпад Левенте Једи на Фејсбук страници, преноси Индеx.хр.

Мађарске електронске медије и друштвене мреже преплавио је 26. новембра видео-снимак возача који је усмерио своје возило неколико пута на мигранте уз ивицу пута у француском граду Калеу, узвикујући увреде попут "Прегазићу вас!" "Дођите, штеточине".

Говорећи за информативни портал Ориго, Једи је објаснио раније да му није била намера да науди мигрантима, већ да је "било нужно нагло кретање како избеглице не би стигле да се попну у возило".

Полиција је против Једија поднела пријаву, али он је у Мађарској преко ноћи постао јунак, пише британски лист Гардијан.

На Фејсбуку има 18.000 'лајкова' и поруке подршке крајњих десничара попут "Буди национални херој, нагази на гас".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије