Син Светозара Маровића у истражном затвору

Милош Маровић, син високог функционера владајуће Демократске партије социјалиста Светозара Маровића, пребачен је у истражни затвор код Подгорице пошто му је синоћ одређен притвор од 30 дана због сумње да је умешан у незакониту продају државне земље код Будве.

Маровић је у притвору због сумње да је умешан у незакониту продају 26.000 квадрата општинског земљишта у залеђу плаже Јаз, чиме је градски буџет оштећен за 1,4 милиона евра.

Одбрана тврди да је здравствено стање Маровића такво да он не може да остане у истражном затвору и нада се да ће он почетком седмице бити пребачен у "Клинички центар у Подгорици".

"Здравствено стање Маровића је такво да он не може да борави у просторијама истражног затвора... Он је већ дуже под одређеном терапијом и медицинским третманом и било би нехумано одвести га у средину која не испуњава елементарне услове за његово лечење", рекао је медијима Маровићев адвокат Здравко Беговић.

Додао је да се нада да ће затворски лекари "одмах после недеље" одлучити да Маровића упуте у Клинички центар где би га лекари хоспитализовали и омогућили му лечење.

Маровић је почетком седмице допутовао у Црну Гору и салушан је у приватној болници у Подгорици.

Истражни судија Вишег суда у Подгорици Владимир Нововић саслушао је Маровића у петак у суду и одредио му притвор од 30 дана, после чега је он пребачен у истражни затвор.

Маровић је један од осумњичених за милионску малверзацвију око продаје земљишта у залеђу Јаз у којем је Општина Будва оштећена за 1,4 милиона евра.

Налог за хапшење Милоша Маровића издат је раније, али потерница није расписана, јер је он, како тврди његова одбрана, више од два месеца био на лечењу у Београду, Италији и Русији.

У истрази продаје општинског земљишта до сада је ухапшено пет особа.

Међу осумњиченима у том предмету су и некадашња шефица будванског катастра Мирјана Маровић и бивши потпредседник Општине Лазар Рађеновић. Мирјана Маровић је стрина високог функционера ДПС-а Светозара Маровића.

Неколико бивших будванских функционера, осумњичених за умешаност у ову аферу, од раније су сведоци сарадници црногорског тужилаштва.

Сведоци сарадници су бивши председник Општине Будва Рајко Куљаћа, бивши директор Ауто-мото друштва (АМДБ) Игор Трнски и Марко Вујовић, кум Милоша Маровића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара