Додик поздравио заједничку изјаву Бошњака о тероризму

Председник РС Милорад Додик поздравио је заједничку изјаву бошњачких политичара, верских и друштвених представника у којој се најоштрије осуђује сваки облик тероризма. Додик сматра да кључ за успех борбе против тероризма и екстремизма лежи на онима из чијих националних и верских група долазе такве појаве.

У заједничкој изјави се најоштрије осуђује сваки облик тероризма, а најављено је и одлучно супротстављање радикализму, насилном екстремизму и тероризму.

“Веома је јасно да су Бошњаци, муслимани, у Босни и Херцеговини људи који немају никакве везе са тим екстремним процесима, поготово с ектремизмом али је било потребно да политичко и верско водство Бошњака на један такав начин изрази свој став према томе. Ја то поздрављам“, каже Додик.

Додик наводи да није детаљно видео изјаву али да је сагласан са њеним делом који говори о потреби да се сви други супротставе исламофобији, дискриминацији муслимана и њиховом поистовећивању с терористима.
„
Сагласан сам са потребом да се апсолутно елиминише било какава исламофобија и да управо ми из неких других конфесија и еничких заједница имамо довољно разумевања за укупну ситуацију. Највећу подршку борби против екстремизма и тероризма управо даје једна таква изјава, мислим да је ово свакако добар пут и могу само да га поздравим“, казао је Додик за ТВ1.

Поводом изјаве бошњачког члана Председништва БИХ Бакира Изетбеговића да на то насиље држава ће морати да одговори репресијом, Додик је додао не само репресија, него и превенција“.

„“Ја могу да се сложим с Изетбеговићем да репресија без оклевања на ова питања мора бити примењена. И ту нико не може да буде заштићен, чак и у условима свести да можда и они који нису идентификовани као такви могу да буду као неки колатерал". Додао је председник РС.

Мислим да у сваком случају ригорозна акција система власти и институција, не само на превентивном него и на репресивном нивоу, може добро помоћи у томе“, рекао је Додик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара