Влада Црне Горе поднела кривичну пријаву против Медојевића

Против функционера и посланика Демократског фронта Небојше Медојевића Влада Црне Горе поднела је кривичну пријаву због, како је саопштено, "злонамерних, сензационалистичких, тенденциозних и неаргументованих оптужби" на рачун највиших носилаца државних функција, Владе и премијера.

Црногорска влада је то учинила, према саопштењу, пошто је изостала реакција државног тужилаштва на поменуте тврдње Небојше Медојевића. 

Кривична пријава против Медојевића поднета је за кривично дело лажно пријављивање, по члану који предвиђа да се онај ко пријави да је одређено лице учинило кривично дело за које се гони по службеној дужности, а "зна да то лице није учинилац тог дела", кажњава затвором од три месеца до три године.

У Информацији с којом се Влада упознала на данашњој седници, наведено је да је Медојевић 17. новембра ове године, обраћајући се путем медија главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу, утврдио да "кључни људи" из врха власти "шверцују оружје терористичким организацијама попут ИСИЛ-а, Ал Каиде и ФАРК-а", те да су "(председник Владе) Ђукановић и његова криминална организација од државе Црне Горе направили сигурну криминалну дестинацију преко које се обављају логистичке, терористичке, финансијске и политичке операције најмоћнијих светских терористичких организација" као и да "уколико се покаже да су шверцери оружја из Црне Горе наоружали терористе у Паризу, Црна Гора може да заборави позивницу за НАТО".

У Информацији црногорске владе је наведено да "карактер изнетих неистина и тежина оцене да је Црна Гора сигурна криминална дестинација преко које се обављају логистичке, терористичке, финансијске и политичке операције најмоћнијих светских терористичких организација, налажу да то питање добије епилог пред надлежним правосудним органима".

"Ово посебно из разлога што обраћање Небојше Медојевића главном специјалном тужиоцу представља кривично дело лажног пријављивања са свим елементима умишљаја, јер он свесно као и небројено пута до сада лаже. Овај пут толико безочно да је изазвао црногорско правосуђе да ту лаж процесуира", наведено је у Информацији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара