Ципрас критиковао Давутоглуа, па обрисао твитове

Грчки премијер Алексис Ципрас објавио је четири твита упућена на рачун турског колеге Ахмета Давутоглуа, у којима је критиковао многобројне уласке турских авиона у ваздушни простор Грчке.

У једном од својих твитова Алексис Ципрас је написао да "на сву срећу, грчки пилоти нису тако живахни као турски против Руса", преноси Index.hr

Према подацима грчке војске, турски авиони су само у 2014. години више од 2.000 пута ушли у грчки ваздушни простор.

"Шта се догађа у Егејском простору је невероватно. Трошимо милијарде на оружје. Ви како бисте упали у наш ваздушни простор, а ми како бисмо вас пресретали", написао је Ципрас у другом твиту.

Грчки премијер је приметио да, "иако имамо најмодерније ваздухопловне оружане системе, на земљи не можемо да ухватимо кријумчаре који даве невине људе".

Давутоглу је одлучио да реагује само на први твит колеге Ципраса, написавши: "Коментари о пилотима које је написао Алексис Ципрас нису у складу са духом данашњег дана. Алексис, хајде да се фокусирамо на позитивне планове".

Размена оштрих речи двојице премијера је узроковала бурну реакцију корисника Твитера, од којих су многи критиковали Ципраса што је на тај начин покренуо дијалог са Давутоглуом, али су га неки и бранили.

Недуго након тога су са Ципрасовог налога обрисана четири спорна твита на енглеском, али су они на грчком остављени.

Брисање твитова је, међутим, изазвало оштре реакције твитераша, па су на налогу на енглеском објављени нови твитови, али мање контроверзни. Ципрас је на крају написао: "Налазимо се у истом суседству и морамо да говоримо отворено како бисмо постигли решења".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара