Читај ми!

Пуповац: Спремни смо за преговоре

Милорад Пуповац, потпредседник Самосталне демократске српске странке која је на изборима у Хрватској освојила три скупштинска мандата, рекао је да је та странка спремна да преговара са левом коалицијом о формирању већине.

Милорад Пуповац је у изјави за Танјуг навео да су СДСС и већина осталих изабраних заступника националних мањина политички ближи левој либералној коалицији те да су "сигурно спремни да преговарају са њима о формирању већине".

"Међутим, наша странка не искључује ни могућност разговора са другим странкама, уколико се покаже да је то једини начин да се очува политичка стабилност у земљи", истакао је Пуповац.

Упитан да ли је, како је синоћ најавио, већ започео преговоре са странкама које ће хтети да формирају потребну већину, Пуповац је рекао да постоје интереси странака које су део политичког центра и левог политичког центра које комуницирају са његовом странком, али је нагласио да "то још нису преговори".

Јучерашњи парламентарни избори донели су победу двема великим колицијама у већим градовима, од којих је Домољубна коалиција предвођена ХДЗ-ом славила у источном подручју Загреба и 12 већих градова, док је СДП-ова Хрватска расте освојила највећи број гласова у три подручја Загреба и још 11 градова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије