Читај ми!

Подгорица, 30 осумњичених за напад на полицију током протеста

Црногорска Управа полиције до сада је идентификовала 30 особа које се сумњиче за напад на полицију током уличних демонстрација опозиционог Демократског фронта и за изазивање нереда у ноћи 24. октобра, када су демонстрације прекинуте.

Медији у Црној Гори преносе да су међу идентификованим особама и оне које су учествовале у нападу на Телевизију Пинк М.

Полиција још утврђује детаље како је дошло до напада на полицију, што је претходило бацању сузавца на демонстранте, после чега су демонстрације прекинуте.

Државно тужилаштво затражило је од Скупштине Црне Горе да размотри питање скидања посланичког имунитета за тројицу посланика Демократског фронта, Андрију Мандића, Славена Радуновића и Милана Кнежевића, како би био отворен судски поступак за утврђивање њихове одговорности у вези с демонстрацијама дела опозиције.

Мандић и Радуновић се сумњиче за кривично дело позивање на насилну промену уставног поретка, док се Кнежевић терети за напад на службено лице приликом вршења службене дужности, када је комунална полиција уклонила шаторе које је Демократски фронт држао на Булевару Светог Петра Цетињског у центру Подгорице више од 20 дана.

Мандић и Радуновић су, како је раније објављено, својим запаљивим говорима на демонстрацијама 24. октобра подстакли учеснике демонстрација на покушај насилног уласка у зграду Скупштине Црне Горе.

Демонстранти су тада оборили ограду испред парламента, вероватно с намером да уђу у скупштинско здање.

Медији најављују да би посланички имунитет могао бити укинут и посланику ДФ-а Милутину Ђукановићу, осумњиченом за ранији напад на службеника полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара