Читај ми!

Аустрија, истрага због одласка по избеглице у Мађарску

Конвој за превоз избеглица из Мађарске у Аустрију, организован преко друштвених мрежа, сада има правне последице пошто је државно тужилаштво у Бечу покренуло истрагу против најмање три учесника због сумње да су кријумчарили људе, пише бечки дневник "Стандард".

Тужилаштво је потврдило истрагу против једног учесника конвоја који је из Аустрије отишао у Мађарску по мигранте.

Реч је о конвоју организованом 6. септембра, када је 150 возила из Беча кренуло до Ђера и Будимпеште да би омогућили превоз избеглицама у Аустрију.

Покренута је истрага и против платформе "fluchthelfer.in", која је давала упутство како избећи кривично гоњење приликом приватног пребацивања избеглица.

Тужилаштво у Линцу покренуло је истрагу због позивања на непослушност.

Аустријске власти су јавно упозоравале учеснике конвоја да би могли бити суочени са истрагом због кривичног дела.

Иначе, у редовима аустријске полиције расте незадовољство због избегличке кризе и чувари реда чак прете штрајком.

Само током септембра припадници полиције имали су укупно више од 400.000 сати рада, од чега је половина прековремених сати због избегличког таласа, произилази из интерног документа.

За октобар се претпоставља да је било најмање исто толико сати.

"Време је да се брзо нешто промени", указује председавајући полицијског синдиката Херман Грајлингер, који прети синдикалним мерама уколико власти не буду пронашле решење за растерећење чувара реда.

"Полицајци су фрустрирани како се политика и Министарство унутрашњих послова опходе према кризи", истиче Грајлингер додајући да су достигнуте границе издржљивости.

Због незадовољства у полицији одржан је састанак синдиката са министарком унутрашњих послова Јохани Микл-Лајтнер, којој је предат папир са захтевима.

Уколико се до почетка децембра не буде ништа предузело, а међу захтевима је и повећање броја полицајаца, чувари реда планирају синдикалне мере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара