Читај ми!

У БиХ ријалити после поноћи?

Веће Регулаторне агенције за комуникације у Босни и Херцеговини усвојило предлог да се емитовање свих врста ријалити програма ограничи на термин после поноћи. Коначна одлука очекује се након јавних расправа.

Чланови Већа Регулаторне агенције за комуникације (РАК) прихватили су предлог према којем би се ријалити шоу могао емитовати само између поноћи и шест сати ујутру.

Након што је Веће РАК-а усвојило предлог, о томе би требало да се расправља на јавним расправама како би све заинтересоване стране могле да се изјасне о томе.

Када буду достављени предлози, Веће РАК-а ће на некој од наредних седница донети коначну одлуку.

Прихватање овог предлога значило би измену кодекса који регулише емитовање програма.

Амела Одобашић, портпаролка Регулаторне агенције за комуникације, за Кликс је рекла да није одређен термин до када би могла да траје јавна дебата, и када би Веће РАК-а могло заузети коначан став.

Сличан предлог Већу Регулаторне агенције за комуникације упућен је раније, а посебне контроверзе у јавности изазвао је ријалити шоу "Парови". Поједини грађани су тражили да се забрани емитовање таквог садржаја.

У Регулаторној агенцији за комуникације кажу да они нису надлежни у овом случају јер се ради о емитеру који није лиценциран у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије