Читај ми!

Истрага против три сувласника клуба у Букурешту

Румунско тужилаштво је отворило кривичну истрагу против тројице сувласника букурештанског ноћног клуба у којем је у пожару погинула 31 особа а скоро 200 повређено у петак увече за време рок концерта.

Један мушкарац чији идентитет није саопштен, данас је преминуо од повреда задобијених у пожару, чиме је биланс страдалих повећан на 31 особу, рекао је заменик премијера Габријел Опреа, а јавила локална агенција Медијафакс.

Тужилаштво је саопштило да тимови полицајаца, форензичара и специјалиста за пиротехнику, и даље раде на истрази пожара и обављају разговоре с тим у вези.

Тужилаштво је навело да су тројица сувласника клуба – Костин Минчу, Алин Георге Анастасеску и Паул Ганчеа – позвани данас да дају изјаве у својству осумњичених за убиство и повреде.

Локални медији су јавили да су та тројица одбили да дају изјаве новинарима пре него што су ушли у канцеларију тужиоца, на састанак иза затворених врата.

Агенција Ројтерс је пренела да се у болницама данас налази још око 140 повређених и да је више од половине њих у критичном стању.

Ово је једна од највећих несрећа у румунској престоници у последњих неколико деценија, а сумња се да су пожар изазвала пиротехничка средства, навео је Ројтерс.

Румунска влада је у суботу прогласила тродневну жалост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије