Нова трагедија код Лезбоса, утопило се шесторо деце

Најмање 13 избеглица утопило се када се јутрос преврнуо бродић код грчког острва Лезбос. Међу њима је било шесторо деце, од којих су четири бебе, саопштила је обалска стража.

Пронађено је 10 тела у кабини бродића, који се преврнуо у близини острва Самос, на само 20 метара од обале, пошто је предузео ризичну пловидбу од турске обале, саопштиле су власти. 

Тело последње жртве, младе девојке, испливало је на острво где је десетине избеглица ових дана изгубило живот покушавајући да стигне до Европе, наведено је у саопштењу.

Двоје других миграната води се као нестало, а обалска стража наводи да је 15 људи извукла из воде.

Брод агенције Фронтекс која чува европске границе, такође је пронашла два тела, близу острва Фармакониси, у близини Самоса. Фронтекс је спасао троје других људи, који су казали да је чамац превозио 15 људи, када је потонуо у турским водама.

Грчке власти и Турска обалска стража настављају да претражују подручје, како би пронашле нестале мигранте, рекао је представник Грчке обалске страже.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије