Читај ми!

Протест десничара на аустријско–словеначкој граници

Неколико стотина присталица десничара одржало је протест, у аустријском граничном подручју Шпилфелд–Шентиљ, против тражилаца азила који хрле у ту земљу у потрази за бољим животом.

Демонстранти су се упутили према избегличком кампу и певали антивладине слогане и држали транспаренте на којима је писало: "Нема шансе" или "Нећеш Европу учинити својим домом".

Аустријски десничарски лидер Томас Кирхнер рекао је да они поздрављају избеглице којима, заправо, треба помоћ, "али не без контроле" и инсистирао на ставу да "нико не зна ко улази (у земљу), што је опасност за целу Аустрију".

АП наводи да је мала група левичара одржала контрамитинг и да су носили транспаренте "Избеглице добродошле".

Словеначка агенција СТА навела је да је данас укупно 4.258 избеглица ушло у Словенију из Хрватске, док је 5.441 наставило ка Аустрији.

У најновијем извештају словеначке полиције, у главном смештајном центру у Шентиљу у близини границе са Аустријом налази се 2.635 људи, док се, у међувремену, око 260 сместило у центру Добова, у близини железничке станице Добова – главне улазне тачке за избеглице из Хрватске.

Број избеглица које су евидентиране у Словенији и предате аустријским властима од 20. октобра, када је словеначка полиција почела да води статистику, достигла је 97.681, док је укупан број избеглица који су прешли у Словенију, откада је Мађарска затворила своје границе пре две недеље, достигао 114.541, наводи СТА.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије