Читај ми!

Сијарто: Критике на рачун Мађарске су лицемерне

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто сматра да је избегличка криза највећи изазов са којим је икада била суочена ЕУ. Оцењује да су лицемери сви они који критикују то што Будимпешта спроводи политику затворених граница.

Петер Сијарто је рекао да су људи који пролазе преко Западног Балкана углавном економски емигранти, а не избеглице, јер када дођу до безбедне нације каква је Грчка, не остају у њој, већ иду даље на север у потрази за бољим животом.

Сијатро је навео да постоји "део лицемерја" у критикама његове земље која је затворила јужне границе како би спречила улазак избеглица, а у исто време је приморана да се придржава европских прописа на граничним прелазима.

Шеф мађарске дипломатије изнео је ове оцене након сусрета да грчким министром иностраних послова Никосом Коцијасом у Атини.

Мађарска је критиковала Грчку, јер је дозволила улазак у своју земљу стотинама хиљада избеглица које су ту стигле морским путем из Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара