Читај ми!

Ђукановић: Русија се јасно сврстала против политике Црне Горе

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић оценио је да је немогуће не приметити да поруке које Подгорица добија из Русије, колико год их широко и толерантно желели тумачити, представљају јасно сврставање Москве против политике Црне Горе.

Mило Ђукановић је за Радио-телевизију Црне Горе подсетио да је Москва имала благонаклон став према Црној Гори у прошлости и да су то нове појаве које забрињавају, преноси Танјуг.

Истакао је и да је нервоза све већа што се Црна Гора више приближава једном од својих циљева, а то је улазак у НАТО.

Када је реч о мотивима за протесте опозиције у Подгорици, Ђукановић је уверен да се они своде на покушај оспоравања државног суверенитета Црне Горе и оспоравања црногорског статуса независности, али и против пута интеграције у НАТО.

"Очигледно је да они који су организовали протесте желе да смене власт, суспендују наша остварења на путу европске и евроатлантске интеграције. Они то сматрају злим путем са којег нас треба вратити. Главни проблем виде у црногорској независности. Својом независношћу Црна Гора је преузела одговорност и кренула у креирања државног пута интеграције у ЕУ и НАТО", нагласио је Ђукановић.

Након што би суспендовали црногорски пут у НАТО, истакао је Ђукановић, организатори протеста би желели да доведу у питање одлуку о независности да би затрли у самом исходишту проблем са којим се данас суочавају.

"Мисле да Црна Гора мора да се врати оним стазама којима је тумарала у историји, немајући своје државне интересе, већ следећи оне других, да Црну Гору још једном принесу на жртвеник бројније словенске браће. Ја сматрам да би то било самоубиство Црне Горе", додао је црногорски премијер.

Када је реч о вођи демонстраната Андрији Мандићу, Ђукановић је истакао да је изнео лаж да је напустио земљу.

"У то време сам седео на седници Већа националне безбедности. Реч је било о провидној неистини коју је лидер Демократског фронта изнео са намером да оствари одређени циљ, та медијска бомба је експлодирала у његовим рукама. Показало се колико је озбиљан човек", поручио је премијер Црне Горе.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара